CEA DE-A 3 -A ÎNTÂLNIRE DE PREDARE,ÎNVĂȚARE ȘI FORMARE CU ELEVII DIN MERIDA,SPANIA

CEA DE-A 3 -A ÎNTÂLNIRE DE PREDARE,ÎNVĂȚARE ȘI FORMARE CU ELEVII DIN MERIDA,SPANIA
PROIECT ERASMUS +
GIVE 5- A HEALTHY LIVING TOOLBOX-THE WHOLE SCHOOL PROGRAM
În perioada 3-9 Februarie 2019, la CEIP CIUDAD DE MERIDA,SPANIA, a avut loc cea de-a treia întâlnire de formare şi învăţare dintre şcolile partenere. La această reuniune de lucru au participat cadre didactice și elevi din Spania ,Portugalia, Italia, Polonia,Lituania,Macedonia ,Turcia iar din partea școlii noastre a participat coordonatorul proiectului în Școala Gimnazială Izbiceni, domnul profesor Bădica Ionel și elevii Pîstae Denis-Florentin și Purcea Mario-Sergiu.
   Luni, invitații au fost primiți de către gazdele spaniole,după care a urmat un spectacol artistic , prezentarea staff-ului, prezentarea echipelor de proiect și a activităților derulate de către școlile partenere în cadrul topicului: Fii hrănit!
Ziua a continuat cu vizitarea școlii și participarea la atelierul de lucru intitulat. Drincking water,în cursul căruia au fost expuse importanța apei și a circuitului apei în natură. A fost o lecție interactivă cu participarea orală a elevilor prticipanți. Acest atelier a fost urmat de completarea de către elevii participanți a piramidei alimentelor sănătoase.
În cursul după-amiezei, au fost vizitate monumentele romane din oraș.
Marți, a avut loc întâlnirea coordonatorilor,în cadrul căreia au fost stabilite detaliile întâlnirii de formare și învățare cu elevii din Macedonia(martie 2019) și transnaționale din România( mai 2019), urmată de către vizita culturală în Badajoz.
Miercuri, elevii și cadrele didactice din școlile partenere au asistat la o lecție CLIL despre rețetele tradiționale spaniole și regionale andaluziene.Lecția a fost prezentată cu suport pdf la care am aflat despre beneficiile dietei mediteraneene, elevii lucrând pas cu pas în vederea pregătirii unor rețete sănătoase din țările lor. Elevii noștri au ales ca rețetă tradițională, cea referitoare la sarmale.A urmat o vizită tot în cursul aceleiași zile,la o școală de formare în domeniul gastronomic , după care am participat cu elevii noștri la concursul Masterchief animat de cheful școlii , în cadrul căruia am învățat cum să facem pâine tradițională locală, cous-cous.Ziua s-a terminat cu vizitarea monumentelor romane și a fortificațiilor arabe din Merida.
Joi,a avut loc o nouă întâlnire a coordonatorilor, în cursul căreia a fost redactată minuta, raportul întâlnirii, au fost semnate listele de prezență ale profesorilor și elevilor participanți și au fost emise alte documente.
Vineri, elevii au lucrat la prezentările referitoare la perioada petrecută în Spania, după care participanții au luat parte la o recepție la Primăria din Merida.Aici, am fost primiți cu căldură de către Primarul orașului Merida și de către un Consilier Educativ și de către tot staff-ul primăriei.
După-amiaza, elevii împreună cu profesorii din țările partenere și-au prezentat lucrările , prilej cu care au fost decernate și certificatele de participare.Ziua s-a încheiat cu cina de adio.
Conţinutul prezentului material reprezintă responsabilitatea exclusivă a autorului, iar Agenţia Naţională şi Comisia Europeană nu sunt responsabile pentru modul în care va fi folosit conţinutul informaţiei.
Responsabil proiect,
Prof.Bădica Ionel

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns