Reuniunea transnațională din Klaipèda,Lituania, 23-27 septembrie 2018

Reuniunea transnațională din Klaipèda,Lituania

23-27 septembrie 2018

  În perioada  23-27 septembrie 2018, Școala Gimnazială Izbiceni, partener al Proiectului  Erasmus+, Acțiunea Cheie 2 Give 5 : a healthy living toolbox-the whole school program, a participat în Klaipeda,Lituania la cea de a treia  activitate transnațională. Aceasta face parte din cadrul Parteneriatului Strategic al cărui obiectiv principal este conștientizarea adoptării unui stil de viață sănătos .

Programul mobilităţii a fost unul complex și a implicat participarea tuturor școlilor  partenere:  Szkola Podstawowa nr3 z Oddzialami Integracyjnymi im. Adama Mickiewicza – Polonia – Coordonator,CEIP Ciudad de Mérida – Spania,Istituto Comprensivo”J.Stella” – Italia,Jale Necdet Özbelge Ilkokulu – Turcia, OOU “Hristijan Karposh” – Macedonia,Agrupamento de Escolas de Moure e Ribeira do Neiva – Portugalia și Klaipedos Versmes progimnazija – Lituania școala gazdă a întâlnirii.

Din partea școlii noastre au participat domnul profesor Bădica Ionel, coordonatorul proiectului la Școala Gimnazială Izbiceni și doamna profesor Frâncu Valentina Patricia, Directorul școlii.

În debutul întâlnirii au avut loc activități la școala lituaniană, „Klapeidos Versmes Progimnazija”.Au fost vizitate sălile de curs, însoțiți de profesorii gazdă, au avut loc discuții despre sistemul de învăţământ lituanian,precum și aspecte istorice și culturale ale regiunii. De asemenea, am participat la un workshop despre competențe cheie pentru elevii lituanieni și partenerii proiectului cu scopul observării lecțiilor de integrare a  limbii engleze și securității umane. A urmat un tur de observare și evaluare formativă a politicii de incluziune al școlii lituaniene , apoi vizitarea Primăriei și a centrului etnocultural al orașului.

Programul celei de-a doua zile a cuprins evaluarea celor mai bune practici în cadrul topicului ”Be Safe”și anume, prezentări al activităților realizate deja în școli, precum și împărtășirea celor mai bune practici ale topicului ”Be Nourished” și pregătirea întâlnirilor de formare și învățare cu elevii care vor avea loc în Spania(februarie 2019)și Macedonia(martie-aprilie 2019).Au fost planificate de asemenea, mobilitățile virtuale.

În cadrul aceleași zile , am participat la atelierul de lucru ” acordarea primului ajutor”, unde am învățat cum să prevenim o eventuală situație nedorită și  să dobândim mai multă încredere în abilitățile noastre de a face acest lucru.

Scopul întâlnirii a fost discutarea pașilor realizați până acum în implementarea proiectului, stadiul în care se află realizarea primului produs final,precum și pregătirea viitoarelor mobilități virtuale și fizice din Spania și Macedonia.

Evaluarea întâlnirii transnaționale din Lituania s-a făcut atât pe parcursul desfășurării reuniunii, prin activități practice, cât și prin completarea unui chestionar online google de evaluare.

Au fost împărțite certificatele de participare .

A fost o reuniune fructuoasă care și-a realizat obiectivul propus .

Această publicație (comunicare) reflectă numai punctul de vedere al autorului, iar UE nu este responsabilă pentru eventuala utilizare a informațiilor pe care le conține.

Responsabil proiect:

Prof.Bădica Ionel

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns