ERASMUS PLUS PROJECT

 

ERASMUS PLUS PROJECT

’’Ecological Literate Generation Will Change the Future of the Planet and Humanity in a Positive Direction’’

2017-2019

Proiect finanțat de Comisia Europeană prin programul sectorial ERASMUS +

      State1

Titlul proiectului: Ecological Literate Generation Will Change the Future of the Planet and Humanity in a Positive Direction

Nr. proiectului2017-1-FR01-KA219-037110_5

BeneficiarȘcoala gimnazială Izbiceni

Perioada de implementare: 24 luni

 

 Proiectul Erasmus+ K219

În perioada 1 septembrie 2017 – 31 august 2019, Școala gimnazială Izbiceni , va derula proiectul european Erasmus + K219 cu numărul de referință 2017-1-FR01-KA219-037110_5proiect finanțat de Uniunea Europeana prin programul Erasmus +.

Școlile partenere provin din Franța-insula Réunion (țara coordonatoare a proiectului),Portugalia,România , Turcia, Grecia .

Proiectul   se adresează elevilor de 6-14 ani. Organizațiile partenere provin din Franța-insula Réunion ( Saint-Pierre), Portugalia (Barreiro – Lisabona), România (Izbiceni), Turcia (Mersin), Grecia (Salonic).

Obiectivele proiectului

 – Încurajarea indivizilor cu abilități ecologice de a adopta durabilitatea ca stil de viață, de a fi sensibili față de problemele de mediu ale planetei noastre și de a acționa pentru soluționarea lor.

-Pentru ca elevii noștri să aibă cunoștințe și filozofie ecologice și să ofere practici în viața personală.

– să dezvolte atitudini, judecăți de valoare, cunoștințe, aptitudini ale elevilor și să adopte comportamente ecologice pentru proiectarea echilibrului ecologic.

– Să crească elevi sensibili, conștienți, sociabili, “eco-cetățeni”, protejându-și planeta ca cetățean global și să dezvolte abilități de asumare a responsabilității.

– să sporească conștiința pentru o educație ecologică pentru a participa la curriculumul școlii și pentru a încuraja utilizarea curriculum-ului la nivel internațional.

– organizarea de întâlniri comune în vederea colaborării cu familiile, municipalitățile și asociațiile conexe.

REZULTATE AȘTEPTATE:

Ghidul vieții ecologice: obiceiurile noastre la domiciliu vor fi evaluate și reconstituite. El va conduce spre un stil de viața sănătos în locul obiceiurilor de consum periculoase . Această carte va fi adresată tuturor celor de la 7 la 77 de ani. Vom completa Ghidul pentru Viața Ecologică în cel de-al doilea an și îl vom distribui părinților.

– Salonul de modă cu materiale reziduale(deșeuri): Elevii vor pregăti o prezentare de modă cu haine proiectate din deșeuri în timpul vizitei.

Agenda ecologică: Agenda va aminti ciclurile naturii, de la calendarul lunar până la furtuni, și constau în termeni ecologici, articole despre agricultura ecologică, energia regenerabilă și nutriția. Agenda ecologică va fi distribuită ca partener de extensie și prezentare a produselor.

– Grădină Parmacultură: Ce este Permacultura? Prezentare cu fotografii, mostre, proiectarea permaculturii și grădina Erasmus + permacultura. Această activitate se va desfășura cu părinți și participanți proveniți din țări partenere în România.

– Revista Ecologică (revista electronică): Va fi un material educațional pentru a păstra moștenirea de la strămoșii noștri și a o transfera generațiilor viitoare. Fiecare școală va pregăti revista cu elevii responsabili sub îndrumarea cadrelor didactice. Revista va consta în varietate biologică, energie și energie regenerabilă, reciclare și reutilizare, scrieri de călătorie, apă,articole, poezii, știri despre mediul în școli și instituții de mediu. Aceasta va fi publicată în fiecare an în aprilie și va fi în total de

– Film scurt: fiecare partener va pregăti un scurt film pentru a adopta o viața ecologică durabilă de către public. Fiecare film scurt va fi colectat într-un film, încărcat pe platformele sociale media, pe site-ul proiectului și trimis pe site-uri Web pe ecologie, natură și mediu.

– pagina web a proiectului: Unde puteți găsi prezentarea și obiectivele proiectului nostru, învățarea, predarea, activitățile de instruire, rezultatele, comentariile elevilor și profesorilor, informații despre școlile partenere, interviuri, știri, anunțuri și imagini(fotografii).

– Expoziția de fotografie: Partenerii vor face fotografii în natură pe parcursul a 2 ani și le vor aduce cu ei la ultima întâlnire în Portugalia. În cele din urmă vom organiza o expoziție de fotografie comună acolo.

– Interviuri: eleviii vor vizita asociații de mediu, ecologice sau naturale, vor adresa întrebări autorităților și vor lua interviuri.

-Logo: Fiecare școală parteneră va aduce un logo la prima întâlnire din Franța și vom alege logo-ul nostru de proiect prin vot unanim. Logo-ul va fi vizibil pe documentele proiectului, rezultatele, întâlnirile de prezentare, produsele extensibile și pe site-ul Web.

Această publicație (comunicare) reflectă numai punctul de vedere al autorului iar UE nu este responsabilă pentru eventuala utilizare a informațiilor pe care le conține.

Coordonator proiect : Profesor Ionel Bădica 

Școala gimnazială Izbiceni

Localitatea : Izbiceni, județul Olt

Telefon: 0766415894

 

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns