Cea de-a 3-a întâlnire de formare și învățare cu elevii din Mersin,Turcia

Cea de-a 3-a întâlnire de formare și învățare cu elevii din Mersin,Turcia

31 martie-5 aprilie 2019

 

In perioada 31 martie-05 aprilie 2019 a avut loc cea de-a 3-a întâlnire de învățare și formare cu elevii a proiectului Erasmus +”Ecological literate generation will change the future of the planet and humaanity in a positive direction” aflat acum în al doilea an de desfasurare. Gazda acestui eveniment a fost Turcia, mai precis localitatea Mersin.

La intalnire au participat reprezentanti din Turcia-școala gazdă, Portugalia, Grecia și România.

Școala Gimnazială Izbiceni a fost reprezentată de profesorul coordonator Bădica Ionel și elevii: Bulică Ionuț Florentin, Mușuroi David și Mușuroi Iulia.

Tot in cadrul acestei intalniri am asistat la un spectacol artistic organizat de elevii și profesorii scolilor vizitate și am aflat despre istoria orașului Mersin, despre tradiții si obiceiuri păstrate de-a lungul anilor. Oamenii au fost foarte calzi, prietenosi, comunicativi și ne-au incantat servindu-ne mancaruri traditionale pregatite în casă.

În prima zi, am vizitat orașele antice din Kanlidivane,Asthma Cave , după care a urmat  vizitarea parkului de aventuri Fuyali Garden.

A 2-a zi gazdele ne-au invitat apoi la un tur al școlii, prilej cu care am aflat noi informații despre sistemul de învățământ turc, după care a urmat o prezentare de modă cu materiale reciclabile și o expoziție de desene inspiratae din natură și mediul înconjurător.

Miercuri, am vizitat Muzeul în aer liber din Goreme, am participat la un atelier de olărit în orașul Avanos și am vizitat orașul subteran Derinkuyu.

Joi, a fost organizată vizita culturală în orașul Tarsus, unde am vizitat ruinele locuinței sfântului Pavel. De asemenea, la finalul intalnirii toti participanții au apreciat în cadrul întânirii coordonatorilor,activitatile desfasurate si s-a discutat despre ultima intalnire de proiect care va avea loc în Portugalia, în orașul Barreiro între 4-10 mai 2019, precum și produsele finale ce urmează a fi realizate în cadrul proiectului și redactarea raportului final.

A fost o experienta fantastica din care am invatat o multime de lucruri despre acest sistem, in care am trait o bogatie de sentimente, in care am cunoscut copii si profesori care ne-au primit cu caldura, deschidere si prietenie.

 

Proiectul este realizat cu sprijinul financiar al Comisiei Europene în cadrul Programului Sectorial Comenius al Programului de Învăţare pe tot Parcursul Vieţii. Toate informaţiile pe care le furnizăm reprezintă responsabilitatea exclusivă a echipei de proiect, iar Agenţia Naţională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educaţiei şi Formării Profesionale şi Comisia Europeană nu sunt responsabile pentru modul în care este folosit conţinutul acestor informaţii.

 

Coordonator,

 

Prof.Ionel Bădica

Școala Gimnazială Izbiceni

 

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns