Reuniune transnațională din Urla-Izmir, Turcia, 14-17 mai 2018

Reuniune transnațională în cadrul proiectului “Give 5 – a healthy living toolbox-the whole school program”

Intre 13 la 17 mai a acestui an, a avut loc cea de-a doua reuniune transnațională în cadrul proiectului „ Give 5 – a healthy living toolbox-the whole school program “, Erasmus + prin Agenția Națională pentru programele educaționale europene mobilitate. La întâlnire au participat profesori și directori ai școlilor din Portugalia, Polonia, Macedonia, Spania, Lituania și România.

Delegația noastră a constat din doi membri: Bădica Ionel, coordonator și Stanciu Florea Ciprian, director adjunct.

Toți partenerii pentru acest proiect s-au întâlnit la cea de-a doua întâlnire a proiectului transnațional din perioada 14-16 mai 2018. Destinația noastră a fost “Jale Necdet Özbelge İlkokulu” din Urla – Turcia.

Ceremonia de primire

Elevii turci au salutăt țările partenere, personalul școlii, guvernatorul, un membru al Departamentului Educațional și alte persoane cu cântece și dansuri în curtea clădirii școlare.

Excursie culturală

Toți partenerii s-au deplasat la Bergama, Pergamul antic sau Pergamon în vestul Turciei. Cu Acropolele, Teatrul, Templul lui Zeus și al Atenei și alte ruine, Bergama este pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO din Turcia.

Lecții CLIL pentru elevii turci

Fiecare delegație a susținut o lecție CLIL care a prezentat țara proprie și a pregătit câteva ateliere pentru ei.

Toți partenerii lucrează, împărtășesc și colaborează …

Obiectivele reuniunii:

  • cunoașterea sistemului educațional din Turcia,
  • respectarea practicilor didactice ale profesorilor turci și evaluarea aptitudinilor și cunoștințelor de bază ale elevilor
  • includerea și evaluarea formativă
  • compararea sistemului educațional din Turcia cu sistemele educaționale ale țărilor partenere
  • discutarea evaluărilor efectuate ale exemplelor de bună practică propuse pentru fazele BE WELL și BE ECO
  • familiarizarea cu caracteristicile culturale ale țărilor partenere prin intermediul cursurilor CLIL susținute de fiecare delegație
  • discuții privind actualizarea la timp a portofoliului școlar și pregătirea unui program școlar pentru o viață sănătoasă
  • respectarea unei abordări practice a studierii subiectelor legate de securitate
  • pregătirea pentru reuniunea viitoare din Lituania
  • discutarea activităților care vor fi realizate anul viitor și pregătirea criteriilor pentru viitoarele întâlniri de către coordonatorul proiectului.

Am studiat câteva informații și despre sistemul educațional din Turcia și istoria zonei în care se află școala. Am vorbit, de asemenea, despre diseminarea, evaluarea primului an al proiectului și planificarea următorului TPM.

ALTE REUNIUNI

Lituania – septembrie 2018

Următoarea noastră întâlnire va avea loc la “Klaipedos Versmes Promgimnazija” din Klaipeda – Lituania . Datele sunt cuprinse între 24 septembrie și 26 septembrie 2018 plus două zile de călătorie. Aceasta este cea de-a treia întâlnire TPM (Întâlnire transnațională de proiect).

Acest proiect a fost finanțat cu sprijinul Comisiei Europene. Această publicație reflectă numai punctul de vedere al autorului, iar Comisia nu poate fi trasă la răspundere pentru orice utilizare a informațiilor conținute în acesta.

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns